Handgemaakt in eigen werkplaats

Wij maken de Houten Enveloppenkisten en alle andere producten helemaal van scratch. Dus we beginnen met een plank hout en maken daar met veel zorg, aandacht, liefde .... en de juiste gereedschappen en met zorg geselecteerde materialen een mooie kist (of ander product) van.

De Houten Enveloppenkist

De kist heeft al een hele ontwikkeling meegemaakt, sinds de eerste gemaakt is, is er steeds verbeterd aan het design. De kisten worden al gemaakt sinds 2015, dus je kan je voorstellen dat de ontwikkelingen en verbeteringen niet stil gestaan hebben....

Eerst werden de plankjes gewoon "koud op elkaar gespijkerd" met een beetje houtlijm ertussen, de gleuf werd met een decoupeerzaag erin gezaagd, er werd minder geschuurd en het schilderwerk was ook niet perfect. En de designopties waren niet zo uitgebreid.

En anno vandaag worden de zijkanten verdiept gefreesd, zodat ze een stukje achter de andere plank vallen, dit geeft meer stevigheid en is veel mooier. Ook de bodem wordt verdiept gefreesd zodat ook de kisten nog haakser en steviger zijn. Nog steeds wordt alles verlijmd en getackt met spijkers. De deksels worden gefreesd, en alles wordt heel netjes geschuurd. Ook het beslag is veranderd. De scharnieren zijn mooi tussen de planken verwerkt in plaats van op de achterkant bevestigd. En de kistovervallen zijn stijlvoller en kleiner. 

 

Handgemaakt met liefde en passie voor hout en design

Wat niet is veranderd.... is dat alles wordt gemaakt met liefde en passie voor hout en design! Vanaf de opdracht gaan we achter de PC een mooi design uitwerken, als dat design akkoord is gaan we productiebestanden maken en het product opbouwen van kale, onbewerkte planken hout. 

Want voor de meesten lijken het zo maar 6 plankjes die samen tot een kist gespijkerd zijn, maar laat je niet te snel verleiden tot het idee dat deze kwaliteitskisten door iedereen gemaakt kunnen worden. Tuurlijk kan iedereen een kist maken... Dat is zeker waar. Maar wij investeren in kwaliteits gereedschappen, materialen, beslag en ontwerpen. Mede door deze investeringen kunnen we unieke, handgemaakte en gepersonaliseerde producten voor jullie maken.

Zien hoe het wordt gemaakt?

Als je meer wilt zien over hoe we de kisten maken, kun je ons het beste volgen op Facebook, daar plaatsen we regelmatig nieuwe foto's en filmpjes en kun je meer te weten komen over hoe Houten Enveloppenkisten gemaakt worden. En natuurlijk kan je ook bij ons in de werkplaats komen kijken! We vinden het heel leuk om onze klanten te ontmoeten!

Bij elke enveloppenkist zit standaard een kistoverval met een hangslotje en twee sleuteltjes (tenzij specifiek anders vermeld).

Een afspraak maken? 

Heb je hier vragen over of wil je zelf (de plankjes voor) een kist uit komen zoeken? Wil je een design bespreken of weten wat we allemaal kunnen? Neem dan even contact op! We maken alles zelf dus de mogelijkheden zijn er.

Terug naar Veelgestelde vragen
Naar de Webshop
Contact opnemen

 

© 2017 - 2023 Houten Enveloppenkist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel