De Houten Enveloppenkist

De kist heeft al een hele ontwikkeling meegemaakt, sinds de eerste gemaakt is, is er steeds verbeterd aan het design. De kisten worden al gemaakt sinds 2015, dus je kan je voorstellen dat de ontwikkelingen en verbeteringen niet stil gestaan hebben....

Eerst werden de plankjes gewoon "koud op elkaar gespijkerd" met een beetje houtlijm ertussen, de gleuf werd met een decoupeerzaag erin gezaagd, er werd minder geschuurd en het schilderwerk was ook niet perfect. En de designopties waren niet zo uitgebreid. Daarna werden de zijkanten en de bodem verdiept gefreesd, zodat ze een stukje achter de andere plank vallen, dit geeft meer stevigheid en is veel mooier. Nog steeds werd alles verlijmd en getackt met spijkers. De deksels worden gefreesd, en alles wordt heel netjes geschuurd. Ook het beslag veranderde. De scharnieren zijn tussen de planken verwerkt in plaats van op de achterkant bevestigd. En de kistovervallen werden stijlvoller en kleiner. 

En anno vandaag... is onze koers aangepast! We hebben nu mooie berkenhouten kisten in 2 maten, die met een dovetail verbinding gemaakt worden. De kisten zijn maatvast, er zitten niet of nauwelijks knoesten meer in en het zijn hele mooi vormgegeven kisten met een grotere deksel, een dunnere gleuf (nog iets veiliger), verder hebben we nu goudkleurig beslag en de slotjes zijn geintegreerd. 

Handgemaakt met liefde en passie voor personalisatie en design

Wat niet is veranderd.... is dat alles wordt gemaakt met liefde en passie voor personalisatie en design! Vanaf de opdracht gaan we achter de PC een mooi design uitwerken, als dat design akkoord is gaan we productiebestanden maken en het product opbouwen vanaf de kist!

Zien hoe het wordt gemaakt?

Als je meer wilt zien over hoe we de kisten personaliseren, kun je ons het beste volgen op Facebook, daar plaatsen we regelmatig nieuwe foto's en filmpjes en kun je meer te weten komen over hoe Houten Enveloppenkisten gemaakt worden. En natuurlijk kan je ook bij ons in het atelier komen kijken! We vinden het heel leuk om onze klanten te ontmoeten!

Een afspraak maken? 

Heb je hier vragen over of wil je zelf een kist uit komen zoeken? Wil je een design bespreken of weten wat we allemaal kunnen? Neem dan even contact op! We maken alles zelf dus de mogelijkheden zijn er.

Terug naar Veelgestelde vragen
Naar de Webshop
Contact opnemen

 

© 2017 - 2023 Houten Enveloppenkist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel